Przesunięty przez: SG10 2010-10-30, 18:21 |
Harry Potter |
| Autor |
Wiadomość |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-05-13, 17:01 Harry Potter
|
|
|
Autor J. K. Rowling
Chyba najchętniej czytana książka w historii.
Opowiada o przygodach czarodzieje, który trafił do szkoły magii i czarodziejstwa a to pewnie każdy wie ;D Przyznam się że sama przeczytałam wszystkie części tej książki i była to jedyna książka, która mnie tak wciągnęła. Akcja książki zamyka się w 7 częściach. Jak dotąd zekranizowane zostało 6 części. Co sądzicie o tej książce? Też was wciągnęła czy uważacie że to szajs? ;D |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-05-13, 21:23
|
|
|
| Czytałem wszystkie serie. Nie jest takie złe aczkolwiek filmy są badziewne. Zresztą nie było chyba żadnej adaptacji filmowej ,która byłaby równie dobra jak oryginalna książka. Bywa :) |
|
|
|
 |
#Moderator Tyle co nic.. czas
 .gif)
|
Wysłany: 2010-05-13, 21:25
|
|
|
| noemi napisał/a: | | Chyba najchętniej czytana książka w historii. |
No, nawet w TV w swoim czasie mówili o specjalnej infolinii, która miała pomóc zagubionym fanom. Szczerze fajna książka, przeczytałem wszystkie części, pożyczałem od znajomych, nawet na szóstą podkusiłem się i zakupiłem. Ale cóż, ludzie szaleli. I pomyśleć że autorka Harrego wymyśliła w kawiarni przy kawce. |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-05-13, 21:27
|
|
|
| No, a jej pierwszy wydawca powiedział, że na książkach dla dzieci nie zarobi. Cóż, dziś jest bogatsza niż królowa Angielska :) |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-05-13, 22:07
|
|
|
| Od kiedy ludzie są doceniani. Jeżeli jesteś nikim to od razu trudno jest stanąć na wysokim szczeblu. |
_________________ Aukcje Motoryzacyjne |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-06-20, 13:57
|
|
|
| A moim zdaniem film był najlepszy. Książka raczej nie, za długa :) Koleżanka czytała i w pewnej chwili odpuściła sobie. Zaczęła się nudzić i tyle. |
|
|
|
 |
Important Person

|
Wysłany: 2010-12-01, 21:55
|
|
|
Co ode mnie an temat tej książki?
Byłem na premierach dwóch ostatnich części i czytałem ją w naprawde ekspresowym tempie. Chociaz, niektóre fragmenty były trochę niedociągnięte (jak postać Snape'a, z którym autorka nie do końca wiedziała co zrobić).
Czy najcześciej czytana? Nie byłbym tego taki pewien. Najczęściej sprzedawaną ksiązką jest Bibli, nie tylko ze względów religijnych, a na drugim miejscu Włądca Pierścieni. Więc na Harry'ego zostaje nam 3 miejsce ;)
Wielu mówi, ze rowlind wybiła się z tą ksiązką przez szcęście i szczyty pólek w sklepach, a tak naprwadę nie dorasta do pietr prawdziwym twórcom. Czy tak jest? Po części musze zgodzić się z tą opinią.
Czy to ksiązka dla dzieci? Owszem, ale autorka chciała by jej ksiązki dorastały wraz z czytelnikami i o ile 1 czy 2 częśc dałbym ośmiolatkowi to 7 raczej nie, bo i tak nei zrozumialby z niej wiele (już z 5, a nawet 4 maiłby problemy!)
Filmy beznadziejne, ale nie zgodze się z opinia, że zawsze książka jest lepsza od ekranizacji. Owszem, jest o to bardzo trudno ,ale znowu przywołam Władcę Pierscieni. Można powiedzieć, że film dorównał ksiażce, zwłaszca biorąc pod uwagę jak wiele trzeba było z niej uciąć ;) |
_________________ Blue is the color, football is the game... Chelsea zawsze w moim sercu! |
|
|
|
 |
Sukkub

0 pkt
|
Wysłany: 2010-12-04, 18:16
|
|
|
Cóż... przeczytałam 6 części. Jak byłam młodsza, to uważałam, że te książki są super, fajowe i w ogóle naj, ale jednak teraz są no... trochę dziecinne moim zdaniem. Irytuje mnie to, że Harry jest najlepszy. Rozumiem, że to główna postać, ale żeby pokonać Voldiego takim głupim zaklęciem?
Jestem na to chyba za stara. |
_________________ 私 は 私 の 猫 と リペル が 好きです! xD |
|
|
|
 |
#Moderator Tyle co nic.. czas
 .gif)
|
Wysłany: 2011-02-12, 16:38
|
|
|
| Ja przeczytałem wszystkie - 7... Też kiedys uważąłem że super ksiązka, ale teraz to mi przeszło. Jest wiele lepszych, a Harry Potter to takie dla dzieci bardziej. |
|
|
|
 |
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 31 Gru 2010 Posty: 624
|
Wysłany: 2011-02-13, 09:13
|
|
|
Dla dzieci czyli dla mnie
Uwielbiam go, czytałam wszystkie książki(w tym mój ukochany Zakon Feniksa 47 razy) i oglądałam filmy. Może za 10 lat też powiem że to dziecinne, ale na razie mi jeszcze nie przeszło |
_________________ -Nie wytrzymasz ze mną
-Tym bardziej bez Ciebie. |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2011-04-16, 14:00
|
|
|
| Mi do dzisiaj Harry Potter do końca nie przeszedł. Nie ma już takiego szału jak na początku, ale wszystkie części przeczytałam i obejrzałam po kilka razy. Pewnie jeszcze nie jeden raz sięgnę po te książki. Podobały mi się wszystkie, ale najchętniej powracam do 3 i 6. |
_________________ Ze szczęściem czasami bywa tak jak z okularami, szuka się ich, a one siedzą na nosie.
— Phil Bosmans
 |
|
|
|
 |
Grim Reaper

0 pkt
|
Wysłany: 2011-04-16, 17:15
|
|
|
Z wiekiem jak człowiek dorasta to Potter robi się coraz gorszą książką w jego oczach.
Przeczytane niby wszystko ale... chyba bardziej dla zasady... ostatni tom, w którym pamiętam coś więcej to czara ognia. Od tego...zakonu feniksa(?) słabo, ba! nawet nie pamiętałem przez długi czas, że piąty tom przeczytałem ;o
Multum dużo lepszych fantasy jest na półkach... ale dla dzieci dobra książeczka. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2011-04-17, 14:42
|
|
|
No, a ja jak zwykle na początku byłam obrażona na potera. Jeśli można tak powiedzieć. Gdy był właśnie szał na te książki stwierdziłam, że nie będę tego czytać, bo to głupie. Potem gdy już podnieta opadła jakoś za namową koleżanki sięgnęłam po książkę i zakochałam się. Czytałam nocami z zapartym tchem. No, ale potem mi przeszło. Teraz mam tak samo z tą sagą Twiglich nie czytam, nie oglądam. Zobaczymy potem. |
_________________ Prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca. Jak posłodzisz słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką! ;) |
|
|
|
 |
216 pkt
|
Wysłany: 2011-06-11, 13:33
|
|
|
| A ja co jakiś czas wracam do Pottera. Zresztą na półce stoi tyle ile udało mi się uzbierać. Na początku niechętnie, bo stwierdziłam że to baja. Ale jednak dobrze się czyta. Filmowo - czeka mnie jeszcze ostatnia część. |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2011-10-12, 13:56
|
|
|
| Polecam coś z innej bajki, ale również z fantasy: "Dar" Alison Croggon. |
|