Przesunięty przez: SG10 2010-10-30, 18:22 |
Komedia Kryminalna ---> Muszę kończyć, umieram |
| Autor |
Wiadomość |
#Moderator Tyle co nic.. czas
 .gif)
|
Wysłany: 2010-07-17, 18:36 Komedia Kryminalna ---> Muszę kończyć, umieram
|
|
|
Czytaliście? Jeżeli nie to gorąco polecam!
Naprawdę fajna książka... Poniżej zamieszczam mały opis...
Jeszcze jej nie skończyłem czytać, ale jak na razie ciekawa jest i mam nadzieję że to się nie zmieni... Czasem wulgarne słowa padają co ją bardzo ubarwia.
| Kod: | | Znakomicie napisana, zaskakująca, barwna i śmieszna powieść kryminalna, wykorzystująca elementy groteski i czarnego humoru. Gorzka satyra na współczesne społeczeństwo i rodzinę, zamkniętą za murami strzeżonego osiedla. Dowcipne dialogi i pasjonująca akcja, która trzyma w napięciu do ostatniej strony. Autor do niedawna pracował jako redaktor (m.in. "Polska The Times", "Dziennik", "Newsweek") oraz jako dziennikarz. Obecnie poświęcił się pracy literackiej. Maksymilian, trzydziestoparolatek, przewrażliwiony na punkcie poprawności językowej sprzedawca szkoleń, cierpi z powodu licznych lęków i obsesji. Nie ma przyjaciół, wśród sąsiadów na osiedlu strzeżonym Lazur III uchodzi za wariata, a w domowej hierarchii wyżej od niego stoi nawet kot. Maksymilian od czternastu lat planuje rozstać z żoną, ale nie wie, jak jej o tym powiedzieć... Czy ktoś, kto umiera ze strachu w windzie i wpada w panikę w supermarkecie na widok siedemnastu rodzajów keczupu, jest zdolny do popełnienia morderstwa z zimną krwią? Niezwykle zabawna opowieść o lękach, fobiach, błędach językowych, małżeństwie i zbrodni. |
|
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-07-26, 12:49
|
|
|
| Jedna z lepszych jakie przeczytałem. Maksymilian jest super. Autor książki miał niezły humor i wyszło mu całkiem niezłe dzieło. |
|
|
|
 |
0 pkt
|
Wysłany: 2010-10-31, 15:36
|
|
|
Właśnie jestem po przeczytaniu, dzięki chłopaki
Dla tych co jeszcze tego nie mieli - Gorąco polecam... |
|
|
|
 |
#Moderator Tyle co nic.. czas
 .gif)
|
Wysłany: 2010-11-01, 15:59
|
|
|
Ja poleciłem ciotce... Też się jej spodobała.
| Artur napisał/a: | | Maksymilian jest super. |
Postać banalna... Każdy z nas nią może być... |
|
|
|
 |
#JrA Berkiem jesteś Ty.!

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Kwi 2011 Posty: 651
|
Wysłany: 2011-05-07, 12:46
|
|
|
Moja ulubiona!!
Maxymilian i te jego pretensje do ojca!:D
Polecam!!:P |
_________________ "Moje zwidy i herezje
Pan Amok czy Pan Kurz?" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|