Rejestracja   Logowanie   Strona Główna   Losowania   Szukaj   Użytkownicy   Grupy

Poprzedni temat «» Następny temat
zalety kupowania w internecie
Autor Wiadomość

#Mod

0 pkt
Piwa: 12/10

Wysłany: 2011-03-18, 21:45   zalety kupowania w internecie

Tak się jakiś czas temu zastanawiałem nad tym wszystkim. po co iść do księgarni i kupować książkę za bagatela np 50zł albo i lepiej skoro można ją mieć o nawet 70% a czasem za darmo..
Darmo to wiadomo albo biblioteka albo ściągnięcie z neta a to drugie nie jest zgodne z prawem jeśli nie posiadamy oryginału w domu.

Dlaczego nawet 70% taniej?
Już na pierwszy rzut oka widać bardzo dużą rozbieżność cenową między książką w tradycyjnej, papierowej formie a jej elektronicznym odpowiednikiem. Jest tak dlatego, że wydawcy udostępniając nam swoje produkty w wersji cyfrowej nie ponoszą kosztów papieru, druku, opakowania, transportu czy magazynowania. Mogą zatem znacznie obniżyć ceny. Różnica jest spora!
Po złożeniu zamówienia nie musimy czekać kilka dni na przesyłkę i iść na pocztę, by ją odebrać. Wystarczy, że dokonamy płatności przez Internet i gdy tylko wpłynie ona na konto – pobieramy produkt na dysk swojego komputera. Całość operacji może potrwać zaledwie kilka minut. A poza tym nie trzeba płacić za wysyłkę.
Dlatego wg mnie kupienie książki w formie ebooka jest dziś znacznie lepszym rozwiązaniem niż książki w księgarni..
Jeden z takich sklepów z których ja korzystam:

dzienniki.klubzixo.pl

Jednak wszyscy wiemy iż książka w formie namacalnej to jednak nie to samo co ebook, ale jednak idąc z duchem czasu dziś jestem 75% / 25% - ebook / książka..

A kto jak o tym sądzi?

A co to?
Postaw piwo autorowi tego posta

#Moderator
Tyle co nic.. czas

421 pkt
Piwa: 15/32

Wysłany: 2011-03-18, 22:43   

Ale wiesz, kogoś zaprosisz i wchodzi np. do salonu i rzuca w oczy sie biblioteczka... A tak co? Położysz czytnik e-booków?

Jednak ogólnie też jestem za książkami elektronicznymi...

0 pkt

Wysłany: 2011-03-25, 16:49   

Tytuł tego tematu troszkę mnie zmylił. Sądziłem, że chodzi o zalety kupowania w internetowych księgarniach czy sklepach a nie o e-booki. Wersji elektronicznych nie lubię. Korzystam tylko w sytuacjach gdy książka jest mi pilnie potrzebna w pracy czy na studiach. Są sytuacje gdy książki nie są dostępne lub nie mam jak ich zdobyć od ręki. Szczególnie gdy chodzi o zagraniczne tytuły. Nie czuję jednak żadnej przyjemności z czytania i posiadania e-booków. Zdecydowanie wolę tradycyjne książki. Przy komputerze spędzam na tyle dużo czasu, że z przyjemnością odrywam się od niego aby np. coś poczytać. Wystarczy, że zrezygnowałem z kupowania gazet na rzecz ich internetowych odpowiedników.

0 pkt
Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2011-07-12, 12:17   

A ja tam wole tradycyjną formę książki. Lubię podkreślać, zaznaczać. Zawsze zmieści się do torebki i jest ze mną kiedy mam na nią ochotę. ;) A tak poza tym to test po prostu taka moja ;]

Wyświetl szczegóły
Ina 

51 pkt
Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2011-08-30, 23:35   

Ja też wolę zwykłe książki, one mają ten klimat, którego wersja elektroniczna juz nie zapewni.

Odpowiedz do tematu