Rejestracja   Logowanie   Strona Główna   Losowania   Szukaj   Użytkownicy   Grupy

Poprzedni temat «» Następny temat
GoT
Autor Wiadomość

#Moderator
wymieszana w budyniu

0 pkt
Piwa: 4/1

Wysłany: 2011-07-03, 21:06   GoT

Game of Thrones - bardzo popularna pozycja serialowa ostatnich czasów. Podobno nie umywa się do książki.

Słyszałam opinie, że genialny, że na miarę Spartacusa, że to, tamto, świetna sceneria...

Jak dla mnie najlepsza jest muzyka wejściowa, dobór aktorów i... tak, sceneria. Fabularnie totalne dno dla EmoKidów. Obejrzałam pierwszy sezon. Nie zobaczyłam NIC, co można by chociaż podciągnąć pod zakładkę "szczęśliwe". Strasznie depresyjny serial.

Co o nim myślicie?
Postaw piwo autorowi tego posta

0 pkt

Wysłany: 2011-08-21, 14:53   

Jako fan sagi Martina, autora książek z serii "Pieśń Lodu i Ognia", z "Grą o Tron" na czele, muszę tu coś napisać.

Do serialu podchodziłem z lekkim dystansem, bo wiem, jak dobrą książkę potrafi spartaczyć zła filmowa adaptacja. Na szczęście moje obawy nie były słuszne. GoT mnie po prostu zachwycił. Oczywiście kilka scen było zupełnie niepotrzebnych, a dla osób które nie zapoznały się z książką film może wydwać się głupi i niezrozumiały. Ja jednak łynąłem wszystkie części książki wydane w Polsce w trzy tygodnie i przystąpiłem do oglądania serialu.

Nidgy nie przykładam wagi do aktorów, ale w GoT moją uwagę zwrócił aktor grający Boromira w ekraniczaji Władcy Pierścieni. I właśnie tylko on jako tako pasował do moich wyobrażeń bohaterów z książki.

Może jestem emokidem, ale zachęcam wszystkich do zapoznania się z serialem i co ważniejsze z książką.

#Moderator
wymieszana w budyniu

0 pkt

Wysłany: 2011-08-21, 17:18   

Pasował, ale jak można najlepszego aktora uśmiercić... xD

0 pkt

Wysłany: 2011-08-21, 17:36   

Niestety, Lord Eddard musiał zginąć. Naprawdę było mi go szkoda, bo mam zwyczaj pryzwyczajać się do postaci. Ale bez jego śmierci autor nie mógłby rozwinąć fabuły. Fani serialu wkurzą się dopiero po drugim sezonie.

Muszę wspomnieć o postaciach z książki. Zapomniałem o tym wcześciej napisać, ale teraz to nadrobię. W żadnej innej książce nie spotkałem się z takimi bohaterami jak w "PLiO". Każdy ma jakieś wady, nie ma bohatera nieskazitelnego, ale i nie ma bohatera przesiąkniętego złem. Tutaj najgorszy z najgorszych może okazać się kimś zupełnie innym niż byśmy myśleli, gdy tylko przeczytamy rozdziały książki z jego perspektywy ( chodzi mi o książkę, ale w serialu, zapewne w tzrecim lub czwartym sezonie ci, którzy nie zamierzają przeczytać książki, a oglądają serial z zapartym tchem dowiedzą się o kogo mi chodzi). To byłoby tak ogólnie i w skrócie o bohaterach.

#Moderator
wymieszana w budyniu

0 pkt

Wysłany: 2011-08-21, 20:38   

Ja nie żałuję Lorda tylko aktora ;]

Odpowiedz do tematu